appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: 'Als agent op straat ben ik elke dag bang voor nieuw geweld'

ANP
dinsdag 2 april 2019 | NOS | NTR | Redactie

Het is 10 november 2007 als politieagent Joeri Sterringa in zijn rug wordt aangevallen terwijl hij een jongen probeert te reanimeren. Sterringa denkt er niet te lang over na, gaat de volgende dag gewoon weer aan het werk. Pas jaren later ontdekt hij dat het geweld heeft bijgedragen aan een posttraumatische stressstoornis.

Sterringa werkt nog steeds als agent, maar gaat wel met een ander gevoel de straat op dan voorheen. "Je bent bang dat het iedere dag weer gaat gebeuren."

Uit cijfers van de politie blijkt dat het aantal gevallen van verbaal en fysiek geweld tegen agenten vorig jaar met ruim 10 procent is toegenomen. In De Dag vertelt Sterringa hoe hij en zijn collega's hier mee omgaan.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1