appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Hoe Dijkhoff omver werd gelopen door een horde Baudet-volgers

ANP Foto
dinsdag 26 maart 2019 | KRO-NCRV | MAX | Twan Spierts

We hebben een nieuwe politieke werkelijkheid, een kleine week na de Provinciale Staten-verkiezingen. Het zoeklicht is opeens op andere mensen gericht, concluderen Sven Kockelmann en Kees Boonman in de podcast Stamtafel Den Haag.

Dat er iets veranderd i, was dinsdag in de Tweede Kamer goed te zien. Terwijl Klaas Dijkhoff één cameraploeg te woord stond, werd hij bijna omver gelopen door een horde journalisten en cameramensen die zich op Thierry Baudet gestort hadden. "Het is fascinerend te zien hoe de aandacht van personen in het politieke landschap verschuift", zegt Kees Boonman. "Het zoeklicht is ineens op andere mensen gericht. Wie klein was, is opeens groot. Wie tamelijk onbelangrijk was, is nu opeens belangrijk."

Kockelmann en Boonman analyseren in Stamtafel Den Haag hoe het nu verder moet met de VVD, met Forum voor Democratie als nieuwe grote rechtse speler. Wat zijn de gevolgen daarvan voor het kabinet? En wat gaat Geert Wilders doen, nu veel van zijn kiezers zijn overgestapt naar Forum?

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1