appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Podcast De Dag: hoe wapent een leraar zich tegen pesterijen en agressie?

anp/nos
woensdag 30 januari 2019 | RAD1 | redactie

Gescheld, pesterijen en agressie in de klas. Ruim een kwart van de docenten heeft hier in 2018 mee te maken gehad. Een video van zo'n aanvaring in Heemskerk haalde het nieuws. Een onderwijsassistent greep zijn leerling bij de nek, nadat die een opmerkingen zou hebben gemaakt over de 90-jarige moeder van de ondersteunende onderwijzer.

Video's van aanvaringen in het klaslokaal komen vaker voor. Wat kan een leraar doen in een escalerende situatie? Wat voor rol spelen sociale media? En is dit eigenlijk alleen een onderwijs-probleem?

Presentator Lara Rense spreekt met dr. Tim Mainhard, die sociale processen bestudeert in het onderwijs als onderwijspsycholoog en universitair hoofddocent Educatie en Pedagogiek aan de Universiteit Utrecht. En Jan Ruigrok. Hij heeft 20 jaar in het mbo voor de klas gestaan en geeft nu trainingen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1