appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Willibrord Frequin: 'Ik kan net zo goed met mijn zus gaan samenwonen'

AVROTROS
donderdag 29 november 2018 | AVROTROS | Mischa Blok

In de podcast Liefdeslessen geven bekende Nederlanders een verrassend openhartige inkijk in hun liefdesleven. NPO Radio 1-presentator Mischa Blok interviewt hen in de vertrouwde omgeving van hun eigen favoriete kroeg. En die lege barkruk tussen hen in? Die is voor de luisteraar!

In de eerste aflevering vertelt Willibrord Frequin over zijn vrouw Gesina. Slechts zeventien minuten hadden ze er tijdens hun eerste gesprek voor nodig om te beslissen dat ze met elkaar verder wilden. Frequin zet haar al zeven jaar op een voetstuk: "Ik probeer altijd de vrouw waarmee ik leef, heel gelukkig te maken. Heel liefdevol te behandelen, zodat zij zich de koningin voelt van Nederland."

'Ze moet niet iedere dag een spijkerbroek aandoen'

Zo zegt Frequin minstens drie keer per dag tegen haar dat ze zo mooi is. Overigens tot ongenoegen van Gesina zelf. "Kap er nou eens mee", zegt ze dan. In ruil voor die hoffelijkheid verwacht Frequin wel een hoge mate van vrouwelijkheid: "Mijn vrouw weet dat ze niet iedere dag een spijkerbroek aan moet doen, daar ga ik van over de zeik, dan vind ik haar minder leuk."

Libido

Ook spreekt de 77-jarige Frequin vrijuit over zijn libido: "Als ik dan vraag of ze zin heeft om vanavond weer even lekker te vrijen, nou dan vind ik soms weinig gehoor. Dus dan moet ik dat respecteren, maar zij moet mij ook respecteren, godverdomme zeg, ik kan net zo goed met mijn zus gaan samenwonen."

Schipperen tussen vertrouwen en verlatingsangst

Geloof je in onvoorwaardelijke liefde? Hoe gelijkwaardig is je relatie? Hoe ga je om met monogamie? Wanneer gaat verliefdheid over in houden van? Hoe schipper je tussen vertrouwen en verlatingsangst? Bekende Nederlanders, zoals Frans Bauer, Cornald Maas, Lize Korpershoek en Evelien de Bruijn geven antwoord op deze herkenbare vragen, zodat we van hun ervaringen en inzichten kunnen leren.

Vanaf vandaag is iedere week een gratis nieuwe aflevering van de NPO Radio 1-podcast Liefdeslessen te horen via de NPO Radio 1-site en app, iTunes of via je podcast-app. Abonneer je nu! 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1