appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Mieke van der Weij

Mieke van der Weij presenteert elke zaterdag Nieuwsweekend en is een van de vaste presentatoren van Met het Oog op Morgen.
Na haar gymnasiumtijd studeert Mieke van der Weij Nederlandse Taal- en Letterkunde. Als ze afgestudeerd is gaat ze aan de slag bij Het Parool, waar ze columns, interviews en reportages maakt.
Vanaf dat moment begint haar carrière bij de radio en later ook televisie. Ze maakt reportages en interviews voor AVRO-radio, schoolradioseries voor AVRO en VARA en presenteert bij VPRO Radio 3 een programma met niet-Westerse muziek.Voor de Wereldomroep en NOS-Radio maakt ze informatieve bijdragen vanuit en over Afrika. Daarnaast presenteert ze bij VARA-Radio actualiteitenprogramma’s en literair radioprogramma De Verbeelding bij de NOS. Bij de televisie werkt ze voor programma’s als Rijdende Rechter, Jules Unlimited en Kunstmest. Daarnaast schrijft ze samen met haar zus Joke twee kinderboeken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1