appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Horeca mist perspectief tijdens reces: 'Nu hoor je niets meer'

ANP
zondag 26 juli 2020 | WNL | WNL Redactie

Horeca-ondernemer Willem Jan Buijs mist perspectief van het kabinet over corona, nu het reces is. "Wat ik mis zijn de wekelijkse persconferenties. Nu hoor je niets meer", zegt Buijs in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

“Wat ik mis zijn de wekelijkse persconferenties. Nu hoor je niets meer”, zegt Buijs in WNL Opiniemakers.

"Ik weet niet waar ik aan toe ben", zegt Buijs. "Als het land in crisis is, moet je je vakantie op een andere manier inrichten. Het punt is dat we nog steeds niet weten waar we aan toe zijn. We draaien nu op een manier die door elke ondernemer ingevuld wordt naar zijn eigen goeddunken."

Die onzekerheid komt ook doordat we nog zo weinig over het virus weten, zegt hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, Arendo Joustra. "We weten meer niet van het virus, dan wel van het virus. We doen wel alsof het weg is, maar het is er nog gewoon."

Eigen verantwoordelijkheid

Volgens Joustra moeten we er rekening mee houden dat deze onzekere situatie nog jaren kan duren. "Ik hoop dat we over twintig jaar kunnen terugkijken, en dat we dan niet nog steeds met het virus zitten. Stel dat er geen vaccin komt... Daarom moeten we niet naar de overheid kijken, maar eigen verantwoordelijkheid nemen, als volwassen mensen. Een overheid kan niet alles regelen."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1