appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Justitie die dingen weghoudt voor de Tweede Kamer, dat is inmiddels een pleonasme'

ANP
vrijdag 14 februari 2020 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Het kabinet-Rutte is zo transparant als beschimmeld matglas. Hoeveel affaires, hoeveel bonnetjes en hoeveel zwart gelakte A4'tjes wil dit kabinet nog gaan verstoppen vraagt Kees van Amstel zich af in De Nieuws BV.

Druktemaker Kees van Amstel - De transparantie van de overheid

De Haagse pet waar alles onder verborgen wordt gehouden, is inmiddels maatje waterhoofd volgens Kees van Amstel. "Justitie die dingen weghoudt voor de Tweede Kamer, dat is inmiddels een pleonasme. Bonnetjes, filmpjes, zwart gekalkte pagina’s, zelfs de ambtenaren bij justitie zelf zijn het zat."

Van Amstel denkt dat de papierversnipperaars en de zwarte inkt inmiddels niet meer aan te slepen zijn voor dit kabinet. "Ik ben benieuwd wat het volgende lijk is wat uit de kast komt, ik gok toch weer bij justitie."

Druktemaker Kees van Amstel - De transparantie van de overheid

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1