appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken
STER Advertentie

'Cora van Nieuwenhuizen is voor mij een symbool van achterhaald beleid'

ANP
maandag 19 augustus 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Minister van Nieuwenhuizen vertelde afgelopen week bij Jinek over haar dagtocht naar de Achterhoek, daar zag ze met eigen ogen het resultaat van twee droge zomers. In De Nieuws BV vertelt Dolf Jansen dat het hem opviel dat de oorzaak van het probleem maar één keer werd aangehaald: de klimaatcrisis.

Druktemaker Dolf Jansen - Cora van Nieuwenhuizen

Toen het onderwerp werd aangehaald bracht minister Van Nieuwenhuizen in dat er verschillende wetenschappelijke inzichten zijn over de invloed van de mens. Het eerste deel van haar antwoord is niet toevallig volgens Dolf Jansen. "Als zij, en dit kabinet ook, echt de ernst van de situatie inzien en echt werk maken van grote maatregelen en transities, dan trek je de basis van dat beleid niet in een bijzin in twijfel. Denk ik."

Minister Van Nieuwenhuizen durft niet, volgens Jansen houdt ze zich vast aan iets van twintig jaar geleden. "Dat doet ze omdat ze uiteindelijk oer-conservatief en bang is. Bang voor echte verandering, bang voor de durf om voorop te lopen."

Druktemaker Dolf Jansen - Cora van Nieuwenhuizen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1