appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Nederlanders zullen zich nooit aanpassen aan Turkse cultuur'

ANP
zaterdag 15 juni 2019 | WNL | WNL Redactie

DENK hoeft niet te verwachten dat Nederlanders zich ooit zullen aanpassen aan de Turkse cultuur. Dat zegt Telegraaf-columnist Nausicaa Marbe in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

‘Nederlanders zullen zich nooit aanpassen aan Turkse cultuur’

"Hij appelleert aan de schaamte van Nederlanders die zogenaamd geen goede gastheer zijn geweest", zegt Marbe. "Ik wil tegen DENK zeggen: ‘Nederlanders zijn 17 miljoen mensen die zich nooit aan de Turkse cultuur zullen aanpassen. Ze zullen zich nooit aan de islam aanpassen. Ook niet aan de Roemeense cultuur of de Marokkaanse cultuur. Dat kun je niet vragen en mag je niet vragen. Ben je hier nieuwkomer, dan heb je zelf te integreren in wat je hier gevonden hebt."

"Er zijn grote integratiesuccessen, ook van moslims uit Turkije en Marokko", zegt Marbe. Maar dat integratie een succes is "ondanks de tegenwerking", zoals Tunahan Kuzu zegt, dat is een flagrante leugen volgens de opiniemaker. "De tegenwerking komt vanuit de gesegregeerde culturen waarin mensen willen blijven leven. Ze kunnen hun eigen cultuur niet verbinden met het Nederland waarvoor ze gekozen hebben. Als je de stap niet zet om de culturele verbinding aan te gaan met de Nederland, dan werk je jezelf tegen."

‘Maat is vol’

Voor CDA-Tweede Kamerlid Harry van der Molen is de maat vol wat betreft het wangedrag van DENK-Kamerleden. "Maandag had ik een debat waarbij Selcuk Öztürk de voorzitter uitmaakte voor een collaborateur", zegt Van der Molen. "Het is echt erg. Een parlementariër moet kunnen zeggen wat hij wil zeggen, maar op een gegeven moment komt er een punt dat je geschorst moet worden."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1