appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'De debatten tussen Klaver, Jetten en Baudet waren net scholierencabaret'

ANP
dinsdag 26 maart 2019 | BNNVARA | Redactie De Nieuws BV Twitter

Vorige week waren de verkiezingen. Dieptepunten waren volgens Marcel van Roosmalen de debatten tussen Jesse Klaver, Rob Jetten en Thierry Baudet. "Die in mijn herinnering elke avond plaatsvonden. Het leek wel scholierencabaret, want we zaten nou niet bepaald naar de grote drie te kijken", zegt de druktemaker in De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Druktemaker Marcel van Roosmalen - Verkiezingen

Ook na de verkiezingen vond Marcel veel dingen belachelijk, "soms zo belachelijk dat ik van ellende moest lachen." Marcel noemt een paar voorbeelden: "Thierry Baudet die in een speech van 21 minuten journalisten verantwoordelijk hield voor het nationale verval." En, "columnisten en spraakmakers die daarna deden alsof het weer 1933 is, politieke partijen die meelopen in een demonstratie tegen de verkiezingsuitslag."

'De schuld van het klimaat'

Marcel: "Eigenlijk hoorde ik alleen Chris Aalbers, reportageschrijver bij The Post Online iets verstandigs zeggen. Hij zei in het programma De Nieuwe Maan, ik chargeer even, dat alles de schuld van het klimaat was. Mensen hadden volgens hem vooral ook op het Forum voor Democratie gestemd omdat die met de PVV de enige waren die tegen alle klimaatmaatregelen zijn."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op InstagramFacebook en Twitter.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1