Winterspelen 2018

Vandaag op NPO Radio 1: shorttrack, skeleton en eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: shorttrack, skeleton en eredivisie

Er staat vandaag ontzettend veel shorttrack op het programma in Pyeongchang. Vanaf 11.00 uur tot en met 14.00 gaan de shorttrackers aan de slag. Tussendoor is er nog skeleton en later in de avond wordt er in Nederland weer gevoetbald.

Door de Olympische Spelen zit het programma van NPORadio1 boordevol met sport. Bij RadiOlympia gaat de aandacht vooral uit naar de shorttrackers. Het begint met de kwalificatie van de 1500 meter voor vrouwen.

Gouden medaillewinnaar Jorien ter Mors doet naast het langebaanschaatsen ook een gooi naar metaal bij het shorttracken. Dit doet ze voor Nederland op de 1500 meter samen met de 20-jarige debutant Suzanne Schulting.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Als de dames de kwalificaties overleven dan staat om ongeveer 12.13 uur alweer de halve finale op het programma. Een eventuele finale voor de Nederlandse dames op de 1500 meter volgt om 13.09 uur.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Je leest er het laatste nieuws en de beste achtergrond-verhalen.

Bij de mannen wordt er 500 meter minder geschaatst. Voor Nederland kwalificeren vanaf 11.44 uur Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en kanshebber Sjinkie Knegt zich hopelijk voor de halve finales. Die zijn om 12.43 uur en de finale begint om 13.24 uur.

Skeleton

Kimberley Bos knalt na gisteren maar weer de skeletonbaan af op zoek naar een goeie tijd. Vandaag begint de derde heat van het skeleton voor vrouwen, net als gisteren start het skeleton om 12.20 uur.

{loadposition newsletter-sidebar}

Terug naar Nederland

Ook in Nederland wordt er veel gesport. In de eredivisie wordt vandaag weer gevoetbald. In Arnhem probeert Vitesse de winst tegen Feyenoord vervolg te geven tegen een andere Rotterdamse club, Excelsior.

Koploper PSV ontvangt thuis SC Heerenveen. De Friezen wisten eerder dit jaar in Heerenveen nog met 2-0 te winnen van PSV, de club die dit jaar nog maar twee keer verloor.

Eredivisie

18.30 Vitesse-Excelsior| Verslag: Richard van der Made
19.45 NAC-AZ| Verslag: Chris Wobben
19.45 PSV-SC Heerenveen| Verslag: Andy Houtkamp
20.45 ADO Den Haag-Willem II| Verslag: Ragnar Niemeijer

Naast het voetbal is er in NOS Langs de Lijn ook aandacht voor Tennis. In Rotterdam komt het ABN Amro World Tennis Tournament bijna tot het einde. Vandaag wordt er in de halve finales duidelijk wie er zondag in de finale nog aan de bak mogen.

Vals Geld

Ten slotte hoor je vanaf 15.00 uur bij Radar Radio het verhaal van iemand die vals geld in een winkel kreeg en met de politie mee moest. Wat kan je dan doen? Verder: tips voor je belastingaangifte en we vertellen hoe je de kleuren van je wasgoed behoud.

Ster advertentie
Ster advertentie