Winterspelen 2018

Jorien Ter Mors grijpt naast medaille op 1.500 meter shorttrack

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jorien Ter Mors grijpt naast medaille op 1.500 meter shorttrack

[NOS] Jorien ter Mors is er niet in geslaagd een medaille te veroveren op de 1.500 meter. Ter Mors maakte veel indruk in de series en de halve finale, maar eindigde in de eindstrijd als vijfde.

Ter Mors greep net als in de eerste twee rondes snel de koppositie. Ze reed aanvallend, moest de eerste plaats zo nu en dan afstaan maar bleef voorin de groep rijden.

Op zes ronden voor het einde lag ze derde, voor de twee Zuid-Koreaanse vrouwen. In de slotfase, toen de Zuid-Korenaane Choi Min-jeong naar voren schoof, lukte het Ter Mors niet mee te gaan in het geweld. Ze kwam als vijfde over de streep.

Choi Min-jeong pakte de titel na een indrukwekkende versnelling. Het zilver ging naar de Chinese Li Jinyu voor Kim Boutin (Canada).

Sterke serie en halve finale

Ter Mors profiteerde in de heats van een onverwachte val van de Koreaanse superster Shim Suk-hee. In het vervolg van de race kende Ter Mors geen problemen meer.

Ook in de halve finale reed ze ijzersterk. Ter Mors reed wederom tegen de Italiaanse Arianna Fontana. Het was stuivertje wisselen om de koppositie, maar de Nederlandse kwam in haar halve finale als eerste over de streep.

Ster advertentie
Ster advertentie