Winterspelen 2018

Smeltende ski’s en hoge sprongen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Smeltende ski’s en hoge sprongen

[BNNVARA] Iedere dag tijdens de Olympische Spelen wedt Patrick Lodiers over een Olympisch nummer van die dag met een sportkenner. Dit keer wordt er gewed met skiër Maarten Meiners: wie gaat de afdaling van de alpine skiërs winnen?

Het wordt ook wel het koningsnummer van de Winterspelen genoemd. De afdaling van de alpine skiërs. Met een noodgang de berg af en hoge sprongen. "Hier worden de mannen van de jongens onderscheiden", zegt skiër Maarten Meiners. "De combinatie van de snelheid en de moeilijke, hoge sprongen maakt het prachtig om naar te kijken. Vandaar het hoge aanzien."

Ski's in de prullenbak

De bitterkoude weersomstandigheden in Pyeongchang en de droge sneeuw zorgden eerder deze week voor problemen. De alpine skiërs konden na hun training hun ski’s wel in de prullenbak gooien. De droge sneeuw zorgde voor wrijving tussen materiaal en de sneeuw. Dat zorgde er weer voor dat het materiaal van de ski’s smolt.

Quote

Hier onderscheiden de mannen zich van de jongens

Maarten Meiners

Voorzorgsmaatregelen

"De kijker hoeft daar niets van te merken maar het zorgt wel voor extra voorzorgsmaatregelen bij de servicemannen van de skiërs", aldus Meiners. Hij sprak tijdens de Hahnenkamm-Rennen in Kitzbühel de Duitse Thomas Dressen. "Hij had 15 paar ski’s meegenomen voor de zekerheid." Die voorzorgmaatregelen waren zeker niet overbodig. Dressen ging er toen uiteindelijk met de wereldtitel vandoor. Maar wie wint deze afdaling? Daarover wedden we met Meiners in de Weddenschap.

De Weddenschap: afdaling van de alpine skiërs

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Luister dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur naar RadiOlympia met de vernieuwde NPO Radio 1-app. Je leest er altijd en overal het laatste (sport)nieuws en de beste achtergrondverhalen.

Ster advertentie
Ster advertentie