Winterspelen 2018

Vandaag op NPO Radio 1: eerste medaillekansen en eredivisie

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: eerste medaillekansen en eredivisie

De Olympische Spelen gaan vandaag pas echt van start. Bij RadiOlympia is er uiteraard ruimte voor de medaillekansen van de shorttrackers en de langebaanschaatsers. Maar ook in Nederland wordt er gesport, er zijn vijf wedstrijden in de eredivisie.

Hoeveel medailles kan Nederland vandaag bijschrijven op de medaillespiegel? Er zijn kansen voor medailles bij de 1500 meter shorttrack en bij de 3000 meter langebaanschaatsen voor vrouwen. Het komt natuurlijk aan bod bij RadiOlympia, waar vandaag ook Guus Hiddink te gast is.

Kleine rondjes schaatsen

Door alle kwalificatiesessies wordt het meeste schaatswerk vandaag verricht door de shorttrackers. Vanaf 11.00 uur tot en met 13.30 uur worden de bochten weer scherp aangesneden. Herbert Dijkstra en Edwin Cornelissen houden u op de hoogte over de stand van zaken in de Gangneung Ice Arena.

De vrouwen zijn vandaag alleen bezig met kwalificaties. Dit doen ze individueel op de 500 meter en gezamenlijk op de 3000 meter aflossing. Na het nodige kwalificatiewerk is er om even voor 13.30 uur de eerste kans op een medaille. Helpt Sjinkie Knecht ons aan een plak?

Geschiedenis schrijven

Ireen Wüst kan geschiedenis schrijven door als eerste Nederlander vier Olympische Spelen op een rij een gouden medaille te winnen. De veelvoudige medaillewinnaar start in de negende rit. De andere Nederlanders Carlijn Achtereekte en Antoinette de Jong starten respectievelijk in rit vijf en elf.

Vanuit de Gangneung Oval doen Sebastiaan Timmerman en Erben Wennemars verslag en is Rintje Ritsma er voor de analyse. De dames starten om 12.00 uur Nederlandse tijd.

En we moeten uiteraard niet het snowboarden vergeten. Cheryl Maas start komende nacht om 05.30 uur met de slopestyle kwalificatie.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Je leest er het laatste nieuws en de beste achtergrond-verhalen.

Ook vandaag: ontplofte kookplaat

Bij Radar Radio in de uitzending het bizarre verhaal van een ontplofte kookplaat waarbij het glas door de hele woning verspreid ligt. Hoe lost BCC dat op? Verder: het CBR overrompelt aanvragers van een rijbewijs met hoge kosten en ook aandacht voor het onderhoud van je auto. Hoe hou je dat betaalbaar?

Radar Radio is hier te beluisteren vanaf 15.00 uur.

NOS weer langs de lijn

De Olympische Spelen vergen veel aandacht maar NOS Langs de Lijn vergeet uiteraard niet dat er ook nog wordt gevoetbald. Koploper PSV speelt om 19.45 uur in Rotterdam tegen hekkensluiter Sparta.

Eredivisie

18.30 uur Heracles-Willem II| Verslag: Richard van der Made
18.30 uur FC Utrecht-PEC Zwolle| Verslag: Andy Houtkamp
19.45 uur Sparta-PSV| Verslag: Arman Avsaroglu
20.45 uur SC Heerenveen-Roda JC| Verslag: Ragnar Niemeijer
20.45 uur AZ-VVV| Verslag: Chris Wobben

Ster advertentie
Ster advertentie