Winterspelen 2018

Mischa Says Hi! #13: Studeren totdat je erbij neervalt

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Mischa Says Hi! #13: Studeren totdat je erbij neervalt

[AVROTROS] In het leven van de middelbare scholier draait het maar om één ding. Niet om het hebben van een leuke tijd waarin je je eerste liefde beleeft, je lekker aan het sporten bent of gezellig met je vrienden chillt. Nee, het draait allemaal om de grote eindtoets. Je moet ervoor zorgen dat je de beste van je klas bent, zodat je naar de beste universiteit kunt en je daarna een goede baan kunt vinden. Want de concurrentie ligt in Zuid-Korea altijd op de loer.

Video niet beschikbaar

De kans op zo’n hoge eindtoets-score vergroot je als je de hagwon -de huiswerkschool- bezoekt. Zodra middelbare scholieren in de namiddag klaar zijn met hun gewone lessen, gaan ze naar de hagwon. Alleen in Seoul zijn er al 14.000 van dit soort huiswerkinstanties te vinden. Een enorme kostenpost voor de ouders, want bij de hagwon die Mischa vandaag bezoekt, betalen ouders 350 euro per maand per vak. Mischa volgt een bijles wiskunde en ze praat met scholieren en met hun leraar over de enorme druk die op de schouders van deze jongeren rust.

Iedere avond tot tien uur naar de huiswerkschool, wordt dit een Mischa Says Yes? Of vond zij als kind het wel prettig om na schooltijd gewoon buiten te spelen en wordt het een Mischa Says No?

Bekijk ook:

Mischa Says Hi!

Mischa Blok ruilt tijdens de Olympische Winterspelen de studio van Radar Radio in voor de straten van haar vaderland Zuid-Korea. De presentatrice duikt voor RadiOlympia vol overgave in de – soms bizarre – Koreaanse cultuur en gewoontes. Blok is in het land geboren en op driejarige leeftijd geadopteerd door haar Nederlandse ouders. Tijdens haar ontdekkingstocht gaat ze op zoek naar de Koreaanse identiteit en vraagt ze zichzelf af: hoe Koreaans ben ik nog? Mischa Says Hi! is iedere dag te horen in RadioOlympia (11.00 en 15.00 uur) en te zien via NPORadio1.nl en alle sociale kanalen.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Luister dagelijks van 11.00 tot 15.00 uur naar RadiOlympia met de vernieuwde NPO Radio 1-app. Je leest er altijd en overal het laatste (sport)nieuws en de beste achtergrondverhalen.

Ster advertentie
Ster advertentie