Winterspelen 2018

Vandaag op NPO Radio 1: 5000 meter bij de mannen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: 5000 meter bij de mannen

De echte schaatsliefhebber kan maar beter de wekker hebben gezet. Om 08.00 uur Nederlandse tijd doen Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Bob de Vries een gooi naar een plak op de 5000 meter.

Ruim twaalf rondes lang vechten Kramer, De Vries en Blokhuijsen voor een felbegeerde plak op de 5000 meter. Bij de vorige Olympische Spelen in het Russische Sotsji stonden er nog drie Nederlanders op het podium.

De kans op drie medailles is ditmaal echter een stuk kleiner. Kramer is nog wel de gedoodverfde winnaar maar Ted Jan Bloemen, die voor Canada uitkomt, is ook in goede vorm.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Je leest er het laatste nieuws en de beste achtergrond-verhalen.

Ook vandaag: kijkcijfers De Luizenmoeder

De nieuwe NPO3-serie De Luizenmoeder is met recht een kijkcijferkanon te noemen. Elke week kijken er meer mensen en misschien gaat de volgende aflevering wel over de grens van 4 miljoen kijkers heen. Maar hoe betrouwbaar zijn die kijkcijfers? Hoe worden ze gemeten?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mediawatcher Ron Vergouwen ging voor De Perstribune kijken bij de Stichting KijkOnderzoek en sprak met directeur Sjoerd Pennekamp.

Europese zieners

Ooit werd Europa niet verfoeid als bureaucratisch wangedrocht, maar geprezen als een groots idee. Om te voorkomen dat het Avondland ten onder zou gaan werkten nu vergeten denkers en profeten aan een ‘bloedbond van Europese genieën’, die de mensheid en ondertussen ook Europa zouden redden.

Historicus Guido Van Hengel schreef over deze politieke fantasten het boek De Zieners: Toekomstvisioenen uit een verloren Europa. De auteur is te gast bij OVT.

23e speelronde eredivisie

Ajax wenst in het spoort te blijven van koploper PSV. Daarvoor moet het thuis van FC Twente winnen, de ploeg die de Amsterdammers uit het bekertoernooi gooiden. Die wedstrijd begint om 12.30 uur.

Eredivisie

12.30 uur Ajax-FC Twente| Verslag: Andy Houtkamp
14.30 uur Vitesse-Feyenoord| Verslag: Arman Avsaroglu
14.30 uur Excelsior-NAC| Verslag: Richard van der Made
16.45 uur FC Groningen-ADO Den Haag| Verslag: Chris Wobben

Verder is er vanaf 22.00 ook in NOS Langs de Lijn aandacht voor tennis. De vrouwen nemen het dit weekend voor de Fed Cup op tegen hun Amerikaanse tegenhangers.

Ster advertentie
Ster advertentie