Winterspelen 2018

Schulting, Van Ruijven en Van Kerkhof naar kwartfinales

foto: Schulting in actie (ANP)foto: Schulting in actie (ANP)
  1. Nieuwschevron right
  2. Schulting, Van Ruijven en Van Kerkhof naar kwartfinales

[NOS] Suzanne Schulting plaatst zich met speels gemak voor de kwartfinales van de 1.000 meter. Ook Lara van Ruijven rijdt een prima serie. Yara van Kerkhof is ook door na chaotische heat.

Suzanne Schulting plaatst zich met speels gemak voor de kwartfinales van de 1.000 meter. De Nederlandse - met handschoenen over haar oranje nagels - rijdt vanaf de start op kop en geeft de leiding geen moment af.

Ook Lara van Ruijven rijdt een prima serie. Ze wint en plaatst zich net als Schulting voor de kwartfinales.

De serie stond overigens in het teken van Elise Christie. De Britse shorttrackster, die kan bogen op een lange lijst van olympische mislukkingen, ging meteen na de start door haar enkel. Er volgde een herstart, waarna Christie zich lijkt te herstellen en naar de tweede plaats schaatst. Ze krijgt echter alsnog een straf vanwege een uitgedeelde beuk en wordt door haar coach de shorttrackhal uitgedragen. Wat een drama.

Van Kerkhof door na chaotische serie

De vorige serie was chaotisch, maar die van Yara van Kerkhof mag er ook zijn. Drie van de vier shorttracksters, onder wie Van Kerkhof, gaan al snel onderuit. De Chinese Li Jinyu rijdt onbedreigd naar de zege, Van Kerkhof wordt derde op 11 seconden.

Na juryberaad worden er echter twee straffen uitgedeeld aan de Duitse Seidel en de Russische Prosvirnova. Dus Van Kerkhof gaat alsnog door.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Download de app.

De kwartfinales worden aanstaande donderdag vanaf 11.14 uur gereden. Om 11.51 uur is het het voor de halve finales en de finale vindt plaats om 12.29 uur. Ook deze zijn live te volgen op NPO Radio 1 in RadiOlympia.

Ster advertentie
Ster advertentie