Winterspelen 2018

Vandaag in Pyeonchang: shorttrackers aan zet

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in Pyeonchang: shorttrackers aan zet

De shorttrackers komen vandaag weer in actie. Zowel de mannen als de vrouwen hopen drie finales te mogen rijden, van kwart tot eind. De mannen op de 500 meter en de vrouwen op de 1000 meter.

Maar liefst vijf Nederlanders wisten zich te plaatsen voor de reeks finales die vandaag op het programma staan. De mannen zijn als eerste aan de beurt.

Overzicht tijden kwartfinale

Het shorttracktoernooi begint om 11.00 uur, maar hoe laat komen de Nederlanders precies in actie? Luister live!
- 11.06 uur: kwartfinale 500 meter (m) met Dylan Hoogerwerf en Daan Breeuwsma
- 11.20 uur: kwartfinale 1.000 meter (v) met Lara van Ruijven
- 11.23 uur: kwartfinale 1.000 meter (v) met Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof

Voor Nederland doen Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf een poging zich te plaatsen voor de halve finales van de 500 meter. De kwartfinale rijden ze om precies 11.00 uur. De wedstrijden zijn te volgen in RadiOlympia. Sjinkie Knegt werd in de voorronde gediskwalificeerd.

1000 meter vrouwen

Om 11.14 uur starten de vrouwen aan de kwartfinales voor de 1000 meter. Het is de beurt aan Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting om hun kwaliteiten te tonen.

Mochten de Nederlandse vrouwen zich weten te plaatsen voor die halve finales dan moeten ze om 11.51 uur weer de baan op.

Tussendoor is het nog wel de beurt voor de halve finale voor de mannen. Als Breeuwsma of Hoogerwerf zich weet te plaatsen voor de halve finales dan rijden ze die om 11.42 uur.

Mis niets van de Winterspelen, download onze app!

Met de vernieuwde NPO Radio 1-app kijk en luister je altijd en overal naar NPO Radio 1. Download de app.

Finales shorttrack

De liefhebbers van de Spelen hopen natuurlijk dat één of meerdere van de shorttrackers het tot de eindstrijd weet te schoppen. Die finales staan voor de mannen om 12.15 uur en voor de vrouwen voor 12.29 uur op het programma.

Geen van onze shorttrackers mag zichzelf de grote favoriet voor een plak noemen. Zelfs de status van outsider is voor de Nederlanders eigenlijk een stapje te ver. Maar dat zegt niet alles.

Wat denk jij: wint Nederland vandaag een medaille?

{poll}

{loadposition newsletter-sidebar}
Ster advertentie
Ster advertentie