Wetenschap & Techniek

Deze 5 media-savvy senioren zijn het volgen waard

foto: Humanfoto: Human
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze 5 media-savvy senioren zijn het volgen waard

[Human] In de Week van de Mediawijsheid werd afgelopen week extra aandacht besteed aan ouderen. Want het deel van de bevolking dat het meest van internetgebruik kan profiteren heeft er momenteel het minst profijt van. Toch zijn er ook 65-plussers die geen probleem hebben om met hun tijd mee te gaan. Human vond er een aantal.

Uit het onderzoek 'Digitale ongelijkheid in Nederland' van de Universiteit Twente blijkt dat van de ouderen boven de 75 jaar oud, maar liefst 32 procent nog nooit internet heeft gebruikt. Een van de redenen is dat ze zichzelf als 'te oud' bestempelen. In de categorie 65 tot 75 jaar ligt dit aantal een stuk lager: zo'n tien procent.

Omdat je nooit te oud bent om online aan te haken, ging Human opzoek naar de meest tech-savvy senioren op het wereldwijde web. Doe er je voordeel mee, en niet vergeten te liken!

#1. Rob Mes (69)

Toen Rob Mes met pensioen ging, had hij geen zin om achter de geraniums te gaan zitten. Omdat hij een groot netwerk had, vroeg een kennis hem of hij werk kon regelen voor diens zoon en inmiddels vult hij daar zijn tijd mee. Via zijn LinkedIn-pagina verbindt Mes werkzoekenden aan werkgevers. Als mensen hem (gratis) volgen deelt hij hun posts op zijn pagina en helpt zo duizenden mensen aan een baan.

In principe is het platform voor alle leeftijden, maar meer dan de helft van de volgers bestaat uit 45-plussers. Die groep mensen komt volgens Mes het moeilijkst aan een nieuwe baan.

#2. Oma Miep (84)

Het succes achter deze pagina is kleindochter Denise (bekend van de YouTube-pagina Iamtheknees), die met haar oma vlogs maakt en de instagrampagina Oma Miep runt. Wat we van de pagina van Oma Miep kunnen leren? Je bent nooit te oud om een influencer te worden!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#3. Opa Frits (89)

Programmamaker Tin Senders neemt zijn opa Frits mee op sleeptouw in de webserie Op avontuur met de opa van Tim. Van Zwarte Cross tot het racecircuit van Zandvoort. Samen vervullen ze de bucketlist van Tim's opa.

Het nieuwe lezen: Eerste roman op Instagram

#4. Neelie Kroes (78)

We kennen haar als oud-minister van de VVD en van haar werk als EU Commissaris, maar als gepensioneerde zit Neelie Kroes niet stil. Ze is startup-ambassadeur voor techbedrijven als gezicht van Female Tech Heroes en Startup Fest. Zo hoopt ze Nederland als vestigingsland voor beginnende ondernemingen op de kaart te zetten.

#5. Nienke (60) en Brenda Oldenburger (61)

Onder de naam Doetje en Riekeltje vloggen de zussen Nienke en Brenda Oldenburger over hun levens. Na een spoedcursus bij Beeld en Geluid twee jaar terug zijn de zussen begonnen met vloggen.

De zussen noemen zichzelf ook wel de vrouwelijk Geer en Goor, vanwege hun -soms wat flauwe- humor. Wat verwacht je bijvoorbeeld van een video met de titel doetje en riekeltje aan de Cook?

Ster advertentie
Ster advertentie