Wetenschap & Techniek
BNNVARAEOKRO-NCRVNTRZwart

Wetenschap en verliefdheid: is liefde een illusie?

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Wetenschap en verliefdheid: is liefde een illusie?

We rollen net Valentijnsdag uit, een mooie aanleiding om het in De Nacht van BNNVARA eens uitgebreid over de liefde te hebben. Een onderwerp dat voor iedereen een rol speelt, of je nou gelukkig bent in de liefde of juist niet. Mark Mieras, wetenschapsjournalist, gespecialiseerd in hersenonderzoek en de liefde, heeft zijn wekker gezet om met Merel Wielaert te spreken over dit alomvattende onderwerp.

Mieras geeft aan dat hij gefascineerd is door de liefde omdat het een alledaags thema is; het is het allerbelangrijkste in het leven van velen. "Er is zoveel 'raar' aan de liefde, liefde is een soort raadsel" vertelt Mieras.

Valentijnsdag speciaal?

Jarenlang was ook Mieras van mening dat Valentijnsdag een commerciƫle dag was, maar daar is hij van teruggekomen. Er ontstaan ook mooie dingen vanuit Valentijnsdag vertelt de journalist: "Valentijnsdag verlaagt de drempel."

In De Nacht van BNNVARA bespreken Wielaert en Mieras drie stellingen over de liefde. Aan de hand van deze stellingen hopen ze antwoord te krijgen op de vraag of liefde een illusie is, of monogamie bestaat en of liefdesverdriet een serieuze ziekte is.

Benieuwd wat Mieras vertelt over de liefde aan de hand van wetenschap? Luister het hele gesprek terug in de podcast van De Nacht van BNNVARA.

Wetenschapsjournalist en hersenonderzoeker Mark Mieras over de liefde - De Nacht van...

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie