Verkiezingen

Vandaag op NPO Radio 1: VNL-leider Jan Roos

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: VNL-leider Jan Roos

In aanloop naar 15 maart staat NPO Radio 1 volop in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Dagelijks is onder meer een lijsttrekker te gast in het NOS Radio 1 Journaal en horen we in Langs de Lijn En Omstreken De Kinderstem, want ook kinderen hebben vragen, zorgen en ideeën. Vandaag is VNL-lijsttrekker Jan Roos te gast, interviewen Tessa en Anna lijsttrekker Marianne Thieme en schuift Lilian Marijnissen aan bij Stand.nl.

Jan Roos
VoorNederland-leider Jan Roos is vandaag te gast bij het NOS Radio 1 Journaal. Elke werkdag is een hoofdrolspeler te horen tussen 08.30 en 09.00 uur op NPO Radio 1. Gisteren schoof Partij voor de Dieren-leider Marianne Thieme aan. Zo piekert de lijsttrekker er niet over om de naam van de partij te veranderen en vindt ze dat veel partijen gericht zijn op 'business as usual'.

Lees meer: Marianne Thieme: 'Politiek is niet alleen de weg naar het torentje'

De Kinderstem met Marianne Thieme
Ongewone vragen voor de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen. Vandaag nemen Tessa en Anna lijsttrekker van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme onder vuur. Vanavond om 20.30 uur in Langs de Lijn En Omstreken.

Lees ook: De Kinderstem met Henk Krol

En verder...

  • Annemarie Jorritsma, Janka Stoker, Amma Assante en Sybe Schaap schuiven vandaag aan in het Politiek Café van Radio Een Vandaag.
  • In Dit is de Dag is Liesbeth van Tongeren van GroenLinks te gast over de kolencentrales.
  • In Stand.nl is Lilian Marijnissen te gast.
  • En Ozcan Akyol en Sybrand Buma praten in de Nieuws BV over het Turkse referendum.

Lees ook: Turkije-rapporteur: 'Angt en wetteloosheid overheerst'

Gisteren gemist

De Jongerenkieswijzer is in twee weken al 115.000 keer ingevuld. Welke partij heeft de meeste voorkeur ? Welke thema's vinden zij belangrijk? Caesar Bast van de Jongerenkieswijzer, Druktemaker Massih Hutak en student Amber van de Klippe peilen in De Nieuws BV de stemming onder jongeren:


Wil je niks over de Tweede Kamerverkiezingen missen? Neem dan eens een kijkje op onze speciale verkiezingspagina.

Wil je niks over de Tweede Kamerverkiezingen missen? Neem dan eens een kijkje op onze speciale verkiezingspagina.
Ster advertentie
Ster advertentie