Coach en comedian Pieter van Breevoort biedt hulp bij coronastruggles

foto: Redactie Alicantefoto: Redactie Alicante
  1. Nieuwschevron right
  2. Coach en comedian Pieter van Breevoort biedt hulp bij coronastruggles

Pieter van Breevoort biedt tijdens de coronacrisis praatsessies aan. Iedereen die worstelt met een vraag, een angst of een gevoel kan bij 'de coronacoach' terecht om er een half uur over te praten. Normaal gesproken werkt Van Breevoort als therapeut en comedian en op deze manier probeert hij in deze tijd z'n steentje bij te dragen.

De sessies zijn gratis en vinden over het algemeen 's avonds plaats. Op Twitter heeft de coronacoach een paar weken terug een oproep gedaan en sindsdien hebben zich al verschillende mensen bij hem gemeld voor een praatsessie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik krijg veel verschillende type mensen op gesprek. Docenten, artsen, bestuursleden, het is uiteenlopend", vertelt hij. Er melden zich wel meer vrouwen dan mannen. Ze zijn meestal tussen de 30 en 50 jaar oud. Soms worstelen ze met angst en soms met gevoel. Iedere coachingsessie is anders.

Video niet beschikbaar

Met angst omgaan

De mensen die zich bij Van Breevoort melden zijn soms al opgelucht als ze hun verhaal even met een neutrale luisteraar hebben kunnen delen. Soms geeft de coach ze ook een tip om bijvoorbeeld beter met een angst om te kunnen gaan.

"Sommige mensen hebben het gevoel dat ze de coronacrisis in hun eentje moeten dragen. Maar dat probleem is te groot voor één persoon", vertelt hij. "Het kan dan helpen om bijvoorbeeld naar een foto te lopen waar familieleden opstaan om te zien dat je er niet alleen voor staat."

Video niet beschikbaar

Gratis sessies

De coachingsessies zijn dus gratis en dat is niet zonder reden. Van Breevoort kan niet werken in bijvoorbeeld een ziekenhuis, maar als therapeut heeft hij ervaring met het voeren van gesprekken. Zo probeert hij zijn steentje bij te dragen tijdens de coronacrisis.

Bovendien liggen z'n optredens als comedian nu ook even stil en daardoor heeft hij wat meer vrije avonden over. Door de sessies aan te bieden, ontmoet hij toch nieuwe mensen.

Video niet beschikbaar

Wat is Alicante?

Dit is een bijdrage van het nieuwe NPO Radio1-collectief Alicante. De verhalen die deze redactie maakt kunnen op alle NPO Radio1-kanalen verschijnen. Online, live op de radio, op social media en als podcast. Onderzoekende, spannende en soms brutale journalistieke verhalen, van heel dichtbij tot ver van je bed. Kortom, spraakmakende jonge journalistiek van NPO Radio 1! Heb jij een onderwerp of een verhaal waar Alicante in moet duiken? Stuur ons dan nu een bericht via Instagram (@NPORadio1) of mail naar alicante@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie