Wordt het tijd voor een seksverbod?

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Wordt het tijd voor een seksverbod?

[EO - NOS] Is het, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, niet verstandig om een algeheel seksverbod in te voeren? Die vraag stelde luisteraar Jeroen in het coronaspreekuur met Lara Rense en Tijs van den Brink. Viroloog Annemiek van der Eijk van het Erasmus MC denkt niet dat het nodig is.

Viroloog Annemiek van der Eijk over een seksverbod

Video niet beschikbaar

"Ik zie niet in waarom twee gezonde mensen op dit moment niet kunnen genieten van seks", vindt Van der Eijk. Ze kan zich sowieso niet voorstellen dat mensen, voordat ze naar de eerste kus toewerken, gaan vragen of de ander gehoest heeft vandaag.

Gezond en ontspannend

Sterker nog, Van der Eijk denkt juist dat seks nut kan hebben in deze tijden: "Ik denk dat seks juist heel gezond is om het ontspannend werkt", aldus de viroloog.

Het verspreiden van het virus zal via seks zo'n vaart niet lopen, denkt ze. "Als je partner sowieso verkouden is en het snot loopt uit de lichaamsopeningen, dan kun je je sowieso afvragen of mensen wel zin hebben", denkt Van de Eijk.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws over het coronavirus, sport, entertainment of ontwikkelingen uit het buitenland; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie