Senegalese imam wil condooms uitdelen in moskeeën

foto: YouTube / Senbuzz TVfoto: YouTube / Senbuzz TV
  1. Nieuwschevron right
  2. Senegalese imam wil condooms uitdelen in moskeeën

Het zou normaal moeten zijn om over het nut van condooms te praten in moskeeën. Daar pleit een Senegalese imam voor. Een revolutionaire stap voor Senegalese begrippen, vertelt correspondent Aida Grovestins in Bureau Buitenland.

Uitgelicht: Senegal

Schaamte

Imam Cheikh Ahmeth Cissé is een bekende persoonlijkheid in Senegal. Op zijn eigen YouTube-kanaal geeft hij seksuele voorlichting, iets wat hij liever 'educatie' noemt. Het voorstel van hem om het gebruik van condooms te normaliseren, raakt een gevoelig sentiment in de samenleving, legt Grovestins uit.

"Mannen schamen zich voor het kopen van condooms, ook al zijn die overal verkrijgbaar. Senegalese mannen kopen condooms stiekem. Daar wil de imam verandering in brengen door meer bewustzijn te creëren over het gevaar van seksueel overdraagbare ziektes."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Revolutionair

Alhoewel eerder ook andere imams het nut van condoomgebruik hebben benadrukt, gaat imam Cissé een stapje verder. "Hij stelt voor om condooms in moskeeën uit te delen. En dat tijdens het vrijdagmiddaggebed, dat is revolutionair te noemen. Want half Senegal verlaat dan het kantoor om in de moskee te gaan bidden."

Of het voorstel van de imam leidt tot een grote verandering, valt te betwisten. Een ding is wel zeker volgens de correspondent: "Hij heeft er in ieder geval voor gezorgd dat iedereen nu over dit onderwerp praat, naast het WK-voetbal."

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie