Gommers bang voor derde coronagolf

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Gommers bang voor derde coronagolf

Diederik Gommers is bang voor een verdere stijging van coronabesmettingen. De IC-arts die ook lid is van het OMT zegt dat hij zijn hart de komende dagen vasthoudt. "Als de cijfers verder stijgen, kunnen we in een derde golf belanden. Dat kunnen we in het ziekenhuis niet hebben. Het verplegend personeel kan niet op adem komen, terwijl dat eigenlijk wel moet", aldus Gommers in Langs de Lijn En Omstreken.

In het Erasmus MC, de werkplek van Gommers, is het ziekteverzuim onder het verplegend personeel gestegen van 10 naar 20 procent. "Als het verder toeneemt, houd ik mijn hart vast of daar mensen gaan omvallen." De arts is blij dat het kabinet dinsdag de maatregelen niet versoepeld heeft, en zelfs een verzwaring overweegt voor de Kerst.

Volgens Gommers begrijpt het OMT niet goed waar de meest recente stijging vandaan komt. "Zou het door Black Friday kunnen komen? Is het mobiliteit? Houden we ons niet goed aan de maatregelen? Komt het door de kou? Wisten we het maar..." Het leidt ertoe dat we momenteel in een lastige periode zitten. "De mensen beginnen het zat te worden om de maatregelen vol te houden, terwijl het vaccin nog niet toegediend wordt".

Gommers bang voor derde coronagolf

Gommers is ook te horen in de wekelijks podcast Virusfeiten met Tijs van den Brink, samen met viroloog Marion Koopmans. Dit is hier te horen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie