Tweede Kamerverkiezingen 2023
AVROTROSBNNVARAKRO-NCRVMAXNOSNTRVPROWNL

Verkiezingsdag op NPO Radio 1: Laat je stem horen

foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Verkiezingsdag op NPO Radio 1: Laat je stem horen

Als de campagnes zwijgen, spreken de kiezers. Woensdag 22 november staat NPO Radio 1 de hele dag in het teken van de verkiezingen van een nieuwe Tweede Kamer. Tussen 09.30 uur en 20.30 uur hoor je NPO Radio 1 Laat je stem horen. En jij kunt daarbij zijn, want we gaan het land in!

Tussen 09.30 en 12.00 uur trappen Ghislaine Plag (KRO-NCRV) en Sven Kockelmann (WNL) de uitzending af vanuit het Zaantheater in Zaandam. Te gast zijn onder anderen burgemeester Jan Hamming, columnist René Cuperus en politiek journalisten Wouter de Winther (De Telegraaf) en Rik Rutten (NRC).

Daarna nemen Natasja Gibbs (BNNVARA) en Jurgen van den Berg (Omroep MAX) het stokje over vanuit het Toon Hermans Theater in Sittard. Te gast zijn burgemeester Hans Verheijen en Kee & Van Jole. Er is een optreden van Frans Pollux en Marcel Harteveld verzorgt een slotlied.

Tussen 16.00 en 18.30 uur presenteren Dieuwke Teertstra (NOS) en Hila Noorzai (AVROTROS) en komt de uitzending vanuit de studio in Hilversum. We sluiten de dag af in Café De Hip in Deventer met een gezellige uitzending gepresenteerd door Willemijn Veenhoven (NTR) en Tim de Wit (VPRO). Te gast is schrijver en columnist Özcan Akyol (Eus) en journalist Karel Smouter. Amman zorgt voor de muzikale omlijsting en Kiki Schippers sluit de uitzending af met een slotlied.

Laat ons weten hoe deze verkiezingen het land gaan veranderen

In Zaanstad, Sittard en Deventer ben je van harte welkom om de uitzending mee te beleven en kun je zelf op een zeepkist jouw stem laten horen.

Dat kan ook gedurende de hele dag via de NPO Radio 1-app. Laat ons weten hoe deze verkiezingen het land gaan veranderen.

Uitslagenavond

Na deze speciale verkiezingsuitzending, hoor je NOS Nederland Kiest: De Uitslagen. Zodra de uitslagen binnenkomen, houden Mark Visser en Tijs van den Brink je de hele avond op de hoogte van de exitpoll, uitslagen, reacties van de partijen en de eerste analyses over de uitslag.

NPO Radio 1 Laat je stem horen

Kom langs bij onze live-uitzendingen; de toegang is gratis. Voor de locatie in Sittard graag aanmelden. Dat kan via onderstaande knop.

09.30-12.00 uur Zaantheater: Nicolaasstraat 3, Zaandam

12.00-16.00 uur Toon Hermans Theater: Monseigneur Claessensstraat 2, Sittard

Meld je hier aan voor Sittard

18.30-20.30 uur Café De Hip: Brink 21, Deventer

Ster advertentie
Ster advertentie