Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het voorkomen van een lockdown is voornamelijk onze eigen verantwoordelijkheid'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het voorkomen van een lockdown is voornamelijk onze eigen verantwoordelijkheid'

"Corona is echt van ons allemaal, Den Haag is niet meer alleen verantwoordelijk", aldus minister Kuipers van Volksgezondheid. Vanuit meerdere hoeken kwam kritiek op het kabinetsbeleid rondom corona, omdat Nederland slecht voorbereid zou zijn op een nieuwe golf.

Volgens Kuipers hebben verschillende sectoren en de burgers lang zelf gezegd dat ze de regie in handen willen nemen. En die verantwoordelijkheid wil de minister dan ook geven. Maar zijn bijvoorbeeld ziekenhuizen niet klaar om de zorg weer op te schalen als dit nodig is.

Ligt de verantwoordelijkheid in het voorkomen van een grootschalige corona-uitbraak vooral bij ons als samenleving? En zo ja, wat doe jij zelf? Of moet de overheid volledige regie nemen - zoals in het verleden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie