Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De omgangsvormen in de Tweede Kamer zijn nog steeds beneden alle peil'

foto: Anpfoto: Anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De omgangsvormen in de Tweede Kamer zijn nog steeds beneden alle peil'

Het politieke jaar is afgelopen week gestart met de Algemene Politieke Beschouwingen. We konden er niet omheen. Niet in de laatste plaats vanwege, opnieuw, de ophef rondom de omgangsvormen in de Tweede Kamer.

PVV-leider Wilders die minister Jetten een klimaatpsychopaat noemt en D66-leider Paternotte die Wilders op zijn beurt weer als de bedrijfspoedel van Poetin neerzet. Het was bij vlagen niet fraai afgelopen week, en dat is bepaald niet voor het eerst.

Dat vond de Tweede Kamer zelf ook. Daarom is er volgende week een debat over de rol van de Kamervoorzitter. De fractievoorzitter van de ChristenUnie en D66 willen namelijk dat die harder kan ingrijpen bij intimidatie of bedreiging van Kamerleden.

Daarom praten we vandaag over de stelling: 'De omgangsvormen in de Tweede Kamer zijn nog steeds beneden alle peil'.

Stoor je je aan het gedrag in de Tweede Kamer? Moet er strenger opgetreden worden door de Kamervoorzitter? Of vind je het juist goed dat het debat op het scherpst van de snede gevoerd wordt en moeten politici tegen een stootje kunnen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie