Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Door de oorlog in Oekraïne voelen de gemeenteraadsverkiezingen ver weg'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Door de oorlog in Oekraïne voelen de gemeenteraadsverkiezingen ver weg'

Vandaag is de eerste van drie dagen dat er gestemd mag worden voor de gemeenteraad. Grote problemen zoals de stikstofcrisis, de woningcrisis en grote tekorten bij jeugdzorg maken deze verkiezingen juist nu heel belangrijk, stellen campagneleiders.


Toch werden de campagnes de afgelopen weken overschaduwd door de Russische inval in Oekraïne, bijna drie weken geleden. De mensonterende omstandigheden daar zet onze problemen in perspectief. De vraag is hoeveel invloed dat gaat hebben op de opkomstcijfers deze week.

Wat vind jij? Ben jij dit jaar minder bezig met de verkiezingen door wat er in Oekraïne gebeurt? Heeft het invloed op of je überhaupt gaat stemmen? Of moeten we dit jaar juist onze stem laten horen om de grote lokale problemen aan te kaarten?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie