Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Alle middelbare scholen moeten gewoon open'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Alle middelbare scholen moeten gewoon open'

Minister Slob is onverbiddelijk: de middelbare scholen moeten vanaf volgende week volledig open. Nu er vaart zit achter het vaccineren en de besmettingscijfers steeds verder dalen, moeten leerlingen weer de kans krijgen volledig onderwijs te volgen en achterstanden in te halen.


Slob wil daarom dat scholen de afstandsregels tussen leerlingen loslaten om volledig onderwijs te kunnen bieden. Wel moeten leerlingen twee zelftesten per week uitvoeren.

Toch heeft de Inspectie tientallen meldingen gekregen over de eis van Slob en denken sommige scholen erover om niet open te gaan. Zij vrezen voor hun eigen veiligheid. Bovendien is twee keer per week een zelftest laten afhangen van jongeren niet realistisch, stellen sommigen.

Hebben zij een punt? Of is het belang van jongeren hierin te groot en moeten zij de kans krijgen voor het einde van het jaar toch nog volledig onderwijs te genieten?

Heb je zelf kinderen die naar de middelbare school gaan of werk je in het middelbaar onderwijs?

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie