Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De macht van techreuzen maakt ons te kwetsbaar'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De macht van techreuzen maakt ons te kwetsbaar'

Hoe een eenvoudige software-update het dagelijks leven lam kan leggen zagen we vorige week: patiënten zagen hun operaties afgezegd, vliegtuigen bleven aan de grond, maar ook bij ogenschijnlijk simpele systemen liep het vast. Zo konden bussen niet rijden en het boodschappen doen werd ook heel lastig. Denker des Vaderlands Marjan Slob pleit er in Trouw voor dat we in actie moeten komen tegen oppermachtige techbedrijven.

Daarom is de stelling: 'De macht van techreuzen maakt ons te kwetsbaar'

Had je zelf last van deze storing? Maak jij je zorgen over de macht van techbedrijven en de kwetsbaarheid van ons systeem? Probeer je zelf te ontkomen aan de diensten van Google en Meta of is dat gewoon onmogelijk? Of moet de overheid onze technologie meer gaan reguleren?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie