Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het inzetten van 2G moet koste wat het kost voorkomen worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het inzetten van 2G moet koste wat het kost voorkomen worden'

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de omstreden 2G-maatregel, waarbij alleen gevaccineerde of genezen mensen toegang krijgen tot bepaalde sectoren. Of die er komt is nog onzeker.


De ChristenUnie, coalitiepartij, ziet liever een 1G alternatief, waarin iedereen moet testen voor toegang. De partij wil een verdere tweedeling in de samenleving voorkomen.

Vind jij dat toegang tot bijvoorbeeld het restaurant en het theater alleen voor gevaccineerde of genezen mensen moet zijn? Of wat zou jouw manier zijn om de samenleving zo veel mogelijk toegankelijk voor iedereen te houden?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie