Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten gaan dragen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten gaan dragen'

De allerrijksten in Nederland betalen structureel minder belasting dan de rest van het land. Volgens het CPB komt dat vooral door het oppotten van winsten door ondernemers waardoor dat geld "uit de belasting wordt gehouden". Dat geld kan een ondernemer gebruiken voor broodnodige investeringen in zijn bedrijf maar het is ook een manier om minder inkomstenbelasting te hoeven betalen. En daarmee worden veel rijken nog rijker.

Daarom is onze stelling vandaag: De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten gaan dragen

Wat vind jij? Moet de overheid fiscale maatregelen nemen om de ongelijkheid tussen de rijke ondernemers en de overige werkenden te herstellen? Of juist niet, omdat het bijvoorbeeld het ondernemersklimaat kan aantasten

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie