Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Nieuwe verkiezingen zijn de enige uitweg uit de formatie-ellende

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Nieuwe verkiezingen zijn de enige uitweg uit de formatie-ellende

'Leiderschap is geen regelen en ritselen', waren de aan Mark Rutte gerichte woorden van Sigrid Kaag tijdens de jaarlijkse H.J. Schoo-lezing.

De D66-leider sprak gisteravond haar ongenoegen uit over het mislukken om een kabinet te vormen met de PvdA en GroenLinks. De opmerkingen van Kaag zetten de verhoudingen tussen de politieke partijen nog verder op scherp.

De Tweede Kamer debatteert vanmiddag over het eindverslag van informateur Mariƫtte Hamer, die in dit verslag tot de conclusie kwam dat een meerderheidskabinet er niet in zit en er gekeken moet worden naar een minderheidskabinet. Heb jij nog vertrouwen in een goede afloop of vind je dat we opnieuw naar de stembus moeten gaan?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie