Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is onbegrijpelijk dat geschiedenis en aardrijkskunde niet meer getoetst worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is onbegrijpelijk dat geschiedenis en aardrijkskunde niet meer getoetst worden'

Vragen over aardrijkskunde, biologie en geschiedenis maken vanaf volgend jaar geen deel meer uit van de doorstroomtoets op de basisschool (wat eerder de eindtoets heette). Dat blijkt uit een rondvraag van Pointer. Omdat de toets sinds kort is geprivatiseerd krijgen kinderen vanaf dit jaar alleen nog maar vragen over de wettelijk verplichte onderdelen: rekenen, taalverzorging en lezen.

Maak jij je geen zorgen zolang kinderen wel gewoon aardrijkskunde, geschiedenis en biologie les krijgen? Of zijn deze vakken minstens zo belangrijk als taal en rekenen en moeten ze juist wel getoetst worden?

Daarom praat ik vandaag over de stelling: Het is onbegrijpelijk dat geschiedenis en aardrijkskunde niet meer getoetst worden.

Wat vind jij? Maak jij je zorgen over de brede ontwikkeling van kinderen en is dit een slechte ontwikkeling? Of moeten er simpelweg keuzes gemaakt worden en de doorstroomtoets kan gewoon niet álle leerdoelen toetsen? Of zijn we sowieso te veel met het toetsen van onze leerlingen bezig?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie