Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het eindexamen is cruciaal voor de rest van je leven '

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het eindexamen is cruciaal voor de rest van je leven '

Voor het grootste deel van de middelbare scholieren starten vandaag de eindexamens. Volgens scholierenvereniging LAKS dit jaar nog spannender dan anders. De huidige lichting examenkandidaten heeft een gemankeerde schoolloopbaan gehad door corona en het lerarentekort. De stress is dan ook hoog bij veel scholieren.

Aan de andere kant vindt vier op de tien docenten dat het niveau van de eindexamens is gedaald. Zij betwijfelen of leerlingen met een diploma wel klaar zijn voor vervolgonderwijs.

Vandaag is de stelling: Het eindexamen is cruciaal voor de rest van je leven

Vragen we nu teveel van deze lichting leerlingen? Of hoort een beetje stress er gewoon bij en mag de lat juist wel weer omhoog? En wat herinner jij je van je eigen eindexamen?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie