Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'De druk op de strafrechtadvocaat is te hoog'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'De druk op de strafrechtadvocaat is te hoog'

De schrik en ontzetting rond de arrestatie van Inez Weski is nog altijd groot. En de zaak roept ook veel vragen op. Waar kan een advocaat terecht als hij of zij onder druk wordt gezet door de cliënt?

Want advocaten hebben een geheimhoudingsplicht en mogen daardoor niets zeggen over de inhoud van het contact met verdachten. En het is niet altijd even helder: wat doe je als advocaat wanneer je cliënt vraagt om even zijn broer te bellen ’dat die schuur leeg moet’?

Daarom zouden advocaten makkelijker zonder gevolgen aan de bel moeten kunnen trekken, lezen we in de Telegraaf. Tegelijk kunnen strafrechtadvocaten ook wel eens naar hun eigen rol kijken: ze hóeven een cliënt niet tot buiten de rechtszaal te verdedigen. Bovendien zijn ze volgens critici te vaak een sta-in-de-weg bij de waarheidsvinding.

Reageer vandaag op de stelling: De druk op de strafrechtadvocaat is te hoog

Wat vind jij? Waag jij je gezien de immense druk die de georganiseerde misdaad met zich meebrengt nog aan het vak? Zouden strafrechtadvocaten zichzelf beter moeten bewapenen of zou er meer begeleiding moeten komen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie