Stand.nl

Stand.nl: 'Maak jij je zorgen om het klimaat?'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Maak jij je zorgen om het klimaat?'

De internationale klimaattop in Glasgow is van start gegaan. Het is 5 over 12, maar toch zijn de geluiden vooraf pessimistisch; gaan we de doelstellingen wel halen?

De klimaattop in Glasgow is gisteren officieel geopend. Vandaag houden alle grote leiders een toespraak en gaat de top inhoudelijk van start. Een belangrijk onderwerp is de opwarming van de aarde beperken tot anderhalve graad. Ook de financiering van klimaatbeleid voor ontwikkelingslanden wordt besproken. De rijke landen zouden volgens de afspraken die in Parijs werden gemaakt jaarlijks 100 miljard dollar beschikbaar moeten stellen.

Uit een enquête van Ipsos in opdracht van de NOS blijkt dat bijna zeven op de tien Nederlanders zich zorgen maken over de opwarming van de aarde. Verder denkt 15 procent dat het te laat is om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

Daarom vandaag geen stelling, maar een vraag: Maak jij je zorgen om het klimaat?

Hoe kijk je zelf naar de klimaatproblematiek? Lig je er wakker van? Of denk je ‘het zal allemaal wel’? Zet je die zorgen om in actie en wat doe je dan? Neem je minder vaak het vliegtuig, eet je minder vlees, of heb je zonnepanelen op je dak liggen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie