Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten ons meer aanpassen aan de hitte'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten ons meer aanpassen aan de hitte'

Nederland wordt even heel erg heet de komende dagen. Het Hitteplan is daarom nu ingezet, met het advies om veel water te drinken, zware lichaamsinspanning te beperken en vooral de waarschuwing voor ouderen om rustig aan te doen.

De hitte duurt tot woensdag, maar door klimaatverandering zullen we steeds vaker te maken krijgen met dit soort hittegolven.

Daarom praat ik vandaag over de stelling: we moeten ons meer aanpassen aan de hitte.

Hoe kom jij deze dagen door? Trek je je wat aan van de oproep om niet te gaan sporten? Maak je je zorgen om je huisdieren? Heeft jouw werkgever ook een hitteprotocol ingesteld? En hoe kunnen we de hitte in de toekomst beperken? Richten we ons nog te weinig op groene oplossingen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie