Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Minister De Jonge moet ingrijpen zodat de coronamaatregelen in voetbalstadions wel worden nageleefd'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Minister De Jonge moet ingrijpen zodat de coronamaatregelen in voetbalstadions wel worden nageleefd'

Afgelopen vrijdag waarschuwde demissionair Hugo de Jonge voetbalfans om dit weekend ‘met je kont op een stoel te zitten’ in voetbalstadions.


Maar wie de beelden van het voetbalweekend heeft gezien, heeft met eigen ogen kunnen zien dat veel fans zich weinig aantrokken van de woorden van De Jonge, die ook zei dat het niet aan de coronaregels houden in stadions een reden kan zijn om de maatregelen aan te scherpen.

Het is een hard gelag voor de evenementenbranche, dat een streep zag gaan door alle meerdaagse festivals om coronabesmettingen te voorkomen, terwijl veel feestvierende voetbalfans de coronaregels aan hun laars lappen.

Vind jij dat minister Hugo de Jonge moet ingrijpen? Zat jij afgelopen weekend in een voetbalstadion en ging het daar wel goed? Heb je het idee dat er met twee maten wordt gemeten?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie