Stand.nl

Stand.nl: 'Wat kunnen we nog meer doen om Poetin te stoppen?'
KRO-NCRV

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Wat kunnen we nog meer doen om Poetin te stoppen?'

De Britse premier Boris Johnson heeft gevraagd om een spoedzitting van de Veiligheidsraad vandaag, naar aanleiding van de Russische aanval vannacht op de kerncentrale Zaporizja. Met een steeds bloediger strijd in Oekraïne, rijst de vraag wat het Westen nog meer kan doen om een einde te maken aan de Russische inval.

Daarom vandaag geen stelling maar een vraag: Wat kunnen we nog meer doen om Poetin te stoppen?

Er zijn zware sancties ingesteld, we sturen vliegtuigen en wapens naar Oekraïne, we sturen Russische kunst terug en halen wodka uit de schappen. Maar de roep van Oekraïne om militaire mankracht en handhaving van een 'No Fly Zone' worden steeds groter.

Moet het Westen hardere maatregelen nemen nu Poetin niet lijkt te willen stoppen? Moeten in principe alle opties op tafel liggen? Of zijn de risico's op oorlog te groot en moeten we te allen tijde escalatie voorkomen?

Telefonisch reageren kan via 0800 - 1101 en stemmen kan tot 10.00 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie