Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Wat kunnen we nog meer doen om Poetin te stoppen?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Wat kunnen we nog meer doen om Poetin te stoppen?'

De Britse premier Boris Johnson heeft gevraagd om een spoedzitting van de Veiligheidsraad vandaag, naar aanleiding van de Russische aanval vannacht op de kerncentrale Zaporizja. Met een steeds bloediger strijd in Oekraïne, rijst de vraag wat het Westen nog meer kan doen om een einde te maken aan de Russische inval.

Daarom vandaag geen stelling maar een vraag: Wat kunnen we nog meer doen om Poetin te stoppen?

Er zijn zware sancties ingesteld, we sturen vliegtuigen en wapens naar Oekraïne, we sturen Russische kunst terug en halen wodka uit de schappen. Maar de roep van Oekraïne om militaire mankracht en handhaving van een 'No Fly Zone' worden steeds groter.

Moet het Westen hardere maatregelen nemen nu Poetin niet lijkt te willen stoppen? Moeten in principe alle opties op tafel liggen? Of zijn de risico's op oorlog te groot en moeten we te allen tijde escalatie voorkomen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie