Stand.nl

Stand.nl: 'Scholen moeten hoe dan ook na de kerstvakantie open gaan'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Scholen moeten hoe dan ook na de kerstvakantie open gaan'

Scholen moeten na de kerstvakantie gelijk weer open. Die oproep doet Unicef Nederland, samen met 59 organisaties. Ook zouden ze volgens de organisaties niet weer opnieuw gesloten mogen worden als maatregel om de verspreiding van corona tegen te gaan. Het welzijn van kinderen en jongeren wordt op die manier te veel geschaad.


Het kabinet neemt maandag een besluit over de scholen, de besmettingen nemen nog af, maar volgens demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge moeten we nog niet te optimistisch zijn

Speelt het belang van het kind nu een te kleine rol en worden zij nu verantwoordelijk gemaakt voor de gezondheid van volwassenen? Of moeten we koste wat kost het aantal besmettingen verminderen en de druk op de zorg tegengaan?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie