Stand.nl

Stand.nl: 'We moeten stoppen met verkiezingsdebatten'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten stoppen met verkiezingsdebatten'

De invloed van televisiedebatten is verwaarloosbaar, stelt een studie van de Harvard Business School. Gemiddeld genomen is er 'geen enkel effect', schrijven twee Amerikaanse politiek-economen die 62 verkiezingen in Amerika en Europa onderzochten.

Tegelijkertijd is er altijd gedoe rond de debatten. RTL kreeg met de partijen de planning niet rond en houdt geen debat. En na de aankondiging van het Op1 debat tussen GroenLinks-PvdA en VVD was er boosheid van andere partijen.

Daarom is onze stelling: 'We moeten stoppen met verkiezingsdebatten'

Kijk jij verkiezingsdebatten en heb je er ooit je stem door laten bepalen? Heb je het gevoel dat het je een beter beeld geeft van wat er te kiezen valt? Of is het ook een vorm van vermaak en vind je dat ze moeten blijven bestaan?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

De uitslag van deze stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Kijk hier de uitzending terug

Ster advertentie
Ster advertentie