Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het is terecht dat het NS-personeel vanaf vandaag staakt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het is terecht dat het NS-personeel vanaf vandaag staakt'

In Noord Nederland rijden vandaag vrijwel geen treinen, NS-personeel staakt. Het is het begin van een estafettestaking bij de spoorwegen nadat CAO onderhandelingen vorige week stuk liepen. Zo wordt volgende week in het Westen van het land het werk stilgelegd.

NS medewerkers willen meer loon, zo vragen de bonden eenmalig om een uitkering van 600 euro bruto en een permanente maandelijks loonsverhoging van 100 euro. Ook moet de werkdruk omlaag. Er is sinds corona een groot personeelstekort dat moeilijk opgelost kan worden.

In Stand.nl: Het is terecht dat NS-personeel vanaf vandaag staakt

Sta jij achter deze actie, begrijp je de eisen van de bonden? Of was een publieksvriendelijke actie niet veel beter geweest, er zijn immers zoveel bedrijven die kampen met personeelstekorten. En is er nog wel waardering voor het vak van bijvoorbeeld machinist of conducteur?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie