Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Plasterk is al te omstreden om premier te worden'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Plasterk is al te omstreden om premier te worden'

'Sorry Pieter' – het zijn de woorden van Ronald Plasterk in de Telegraaf in een poging de verhouding met Pieter Omtzigt te repareren. De twee botsten tijdens de formatie, maar nu Plasterk als premierskandidaat wordt genoemd en Pieter Omtzigt dat nog lijkt tegen te houden, is een goede relatie van groot belang.

Op de achtergrond loopt er ook nog een onderzoek naar de rol van Plasterk in een patentzaak bij het Amsterdam UMC.

Daarom is vandaag de stelling: 'Ronald Plasterk is al te omstreden om premier te worden'

Want is hij na al deze akkefietjes wel de juiste persoon om ons land te leiden? En om de vier partijen die elkaar al niet blind vertrouwen bij elkaar te houden? Of hoeft een premier helemaal niet van onbesproken gedrag te zijn? En zouden juist zijn politieke ervaring en ambitie doorslaggevend moeten zijn? En als je liever iemand anders ziet als premier van Nederland, wie dan wel? We zijn erg benieuwd naar je mening!

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie