Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het tijdelijke huurcontract moet worden afgeschaft'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het tijdelijke huurcontract moet worden afgeschaft'

Het moet afgelopen zijn met huurcontracten van één of twee jaar, vinden PvdA en ChristenUnie. De regeringspartij en oppositiepartij dienen vandaag samen een initiatiefwetsvoorstel in om een einde te maken aan tijdelijke huurcontracten in de particuliere sector.

Daarom vandaag de stelling: 'Het tijdelijke huurcontract moet worden afgeschaft'

Kortlopende huurcontracten zorgen voor onzekerheid en stijgende huur- en huizenprijzen. Aan de andere kant was het idee achter de invoering in 2016 dat de doorstroom wordt vergroot en de kansen voor starters stijgen.

Zit je zelf op een tijdelijk huurcontract en zou je liever wat meer zekerheid willen? Of ben je verhuurder en vind je dat je zelf moet kunnen bepalen wat je met je eigendom doet?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie