Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Sport moet zo snel mogelijk tot essentiële sector worden verklaard'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Sport moet zo snel mogelijk tot essentiële sector worden verklaard'

Is sport essentieel? Daarover ging het in de Tweede Kamer gisteren. De motie met de oproep om 'sportscholen en -verenigingen te rekenen tot essentiële sectoren' werd verworpen. De motie om 'te onderzoeken onder welke randvoorwaarden sport en bewegen zo spoedig mogelijk toegevoegd kan worden aan de lijst van essentiële sectoren' werd wél aangenomen. Niet meteen opengooien dus, maar eerst onderzoeken.

Daarom praten we over de stelling: 'Sport moet zo snel mogelijk tot essentiële sector worden verklaard'.

Is er geen tijd te verliezen en moet de sportsector zo snel mogelijk open gegooid worden? Hoe belangrijk is sporten voor jou? Mis je het sporten, of red je je prima met een rondje hardlopen en wat gewichtjes thuis?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie