Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'We moeten niet langer naïef zijn over oorlogsdreiging'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'We moeten niet langer naïef zijn over oorlogsdreiging'

We nemen de vrede veel te veel voor lief. En: we bewegen richting een nieuw onberekenbaar tijdperk. De waarschuwingen van militaire leiders, zoals generaal Rob Bauer van de NAVO en de hoogste Nederlandse militair Onno Eichelsheim zijn legio. En daar kwam gisteren nog de uitspraak van minister Ollongren van Defensie bij die suggereerde dat het defensiebudget naar maar liefst 4% moet stijgen mocht Amerika de NAVO verlaten.

We praten vandaag over de stelling: We moeten niet langer naïef zijn over oorlogsdreiging

Wat vind jij? Maak je je zorgen? Is Nederland onvoldoende voorbereid op oorlog? Moet er inderdaad geld bij, ook al is het militaire materieel nauwelijks verkrijgbaar? Of moeten we niet overhaast te werk gaan gezien alle andere uitdagingen zoals zorg, klimaat en woningmarkt die ook aandacht en geld vragen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie