Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Olympische sporters moeten een basisinkomen krijgen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Olympische sporters moeten een basisinkomen krijgen'

Precies over één week beginnen de Olympische Spelen in Parijs. Met 276 sporters doet de Nederlandse equipe volgende week vrijdag mee aan de 33ste editie van het sportevenement.

Grote kans dat je dan geniet van alle sportieve prestaties in het hockey, roeien, atletiek of bijvoorbeeld volleybal. Realiseer je dan wel dat die topsporters de eindjes aan elkaar moeten knopen. Vier op de tien olympische sporters verdient namelijk nauwelijks meer dan het minimumloon. Sportkoepel NOC*NSF vindt dat dat anders moet.

Daarom is de stelling vandaag: Olympische sporters moeten een basisinkomen krijgen.

Wist je dat olympische sporters het financieel zwaar hebben? Vind je ook dat deze sporters recht hebben op een basisinkomen of is topsport volgens jou meer een erezaak en een passie dan een baan?

Stand.nl

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie