Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: Het is een ramp als de Olympische Spelen opnieuw worden afgelast

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: Het is een ramp als de Olympische Spelen opnieuw worden afgelast

De weerstand in Japan tegen de Olympische Spelen neemt toe. De voorzitter van de Japanse unie van artsen vindt de coronasituatie in het land te slecht, hij vreest een ‘Olympische variant’ van het virus. Uit peilingen blijkt ook dat driekwart van de Japanners het evenement niet ziet zitten en eerder deze week riep de grootste krant van het land op om de Spelen te annuleren.

Op dit moment maakt Japan een vierde coronagolf door, de noodtoestand geldt in grote delen van het land en de ziekenhuizen zijn zwaar belast.

Maar vooralsnog wil de Japanse regering de Spelen door laten gaan. Een tweede keer annuleren zou niet alleen gezichtsverlies maar ook een enorm financieel debacle betekenen.

Het is een duivels dilemma, want wat weegt zwaarder? De angst om de gezondheidssituatie in Japan of de belangen die met de Olympische Spelen zijn gemoeid? En wat te denken van de sporters voor wie de Spelen een hoogtepunt in hun carrière moet zijn.

Telefonisch reageren kan tot 10.00 uur en stemmen tot 11.30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Meld je dan hier aan voor onze community en deel je kennis en ervaringen met ons!

Ster advertentie
Ster advertentie